Afrikaanse, Afro-contemporaine en Afro-flow dans Utrecht

WAAR:

Let op! Op de woensdagavond zitten wij vanaf 16 mei 2018 op een nieuwe locatie!!

 

WOENSDAG-LESSEN: Werkplaats Overvloed, Nijverheidsweg 16C, Utrecht

Ga het terrein van de Nijverheidsweg 16 op. Ga linksom om het gebouw heen. Rechts om de hoek (achterzijde gebouw) kun je je auto of fiets parkeren. Nog een keer rechts de hoek om vind je de ingang!

 

VRIJDAG-LESSEN: Sophies Palace, Bemuurde Weerd OZ 13, Utrecht (direct naast het café Muzieklokaal)

Aanbellen bij: TROONZAAL. Er is een kleedkamer met douche aanwezig. Loop door de lange gang en je zult het ritme van de percussie vanzelf horen…!

 

Ayaovi Kokousse (Togo) geeft op woensdag- en vrijdagavonden West-Afrikaanse, Afro-contemporaine en Afro-flow danslessen en Sidy Lamine Diouf Afrikaanse djembé-les. Voor meer informatie over de achtergronden van West-Afrikaanse dans en Afro-contemporaine dans, zie Visie.

 

HET NIEUWE BLOK GAAT OP  WOENSDAG 4 APRIL en VRIJDAG 6 APRIL 2018 VAN START! VOOR MEER INFORMATIE OVER DE LESSEN; ZIE HIERONDER!

VOOR INFORMATIE OVER DJEMBÉ-LESSEN VAN SIDY: KLIK HIER

 

Op vrijdag 29 juni sluiten we af met een feestelijke avond met workshop en presentaties van en voor álle leerlingen van dit blok (woensdag én vrijdag, reserveer dus vast in je agenda!)

 

Ayaovi Kokousse (Togo) geeft weer bruisende West-Afrikaanse, Afro-contemporaine én Afro-flow danslessen. De dansen zijn gebaseerd op de tradities van onder andere de Ewe (uit Togo en Benin) en hedendaagse moderne dans. De aardse energieke lessen worden muzikaal ondersteund door zang en swingende live percussie met typische instrumenten en ritmes uit Bénin/Togo/Senegal, door percussionisten Kodjo, Sidy, Malick, Jeroen en Alexander.

 

BLOK 2: 4 APRIL 2018 TOT EN MET 29 JUNI 2018

(27 april, 2, 4, 9 en 11 mei GEEN LES!)

 

Woensdag 19.00 – 20.15 uur Afro-contemporaine dans door Ayaovi 

Vanaf 16 mei zijn deze lessen in onze danszaal in Werkplaats Overvloed aan de Nijverheidsweg 16! 

 

In deze dansles komen traditionele West-Afrikaanse en moderne westerse dansbewegingen samen in een strakke beheerste stijl op live-muziek. Werken aan focus, lichaamsbewustzijn en timing in een choreografie samen met de drummers.

 

Cursusprijs:  € 150,- (11 lessen + feest)

 

 

Woensdag 20.15 – 21.45 uur Afro-Flow door Ayaovi 

Vanaf 16 mei zijn deze lessen in onze danszaal in Werkplaats Overvloed aan de Nijverheidsweg 16! 


Kom de Afrikaanse groove ERVAREN in deze dynamische les waarin de muziek zelden stopt en we zonder spiegels dansen! Je komt in deze les diep in de Afrikaanse flow, omdat we ons niet richten op hoe je dans eruitziet, maar op de beleving ervan. Je leert typische Afrikaanse passen, je zingt, maar hoeft geen choreografie te onthouden. Het ritme zal je dragen en door vermoeidheid heen, zal je diep in je lijf, de muziek en de kring komen.

 

Cursusprijs: €170,- (11 lessen + feest).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 19.15 uur – 20.45  uur Afro flow &  traditionele Afrikaanse dans door Ayaovi 

 

Een traditionele Afrikaanse dansles waarin we de FLOW ervaren en daarnaast je Afrikaanse danstechniek verbetert door het leren van specifieke dansen uit West-Afrika leert. Naast een stevige sessie Afro-flow van ongeveer een uur, wordt er elke les gewerkt aan een choreografie. Passen onder de knie krijgen, de liedjes leren en de dansen dan vol overgave samen neerzetten, uiteraard in samenspel met de drummers!

 

Cursusprijs:  € 135,- (9 lessen + feest). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 20.45 – 22.15 uur Ablodé Gbadja: Traditionele en Afro-contemporaine dans/djembé: verdiepingsles (voor gevorderde dansers) door Ayaovi 

 

Een de verdiepingsles wordt gewerkt aan techniek, choreografie (traditioneel en afro-contemporaine), lichaamsbewustzijn, samenspel, energie, uitstraling, improvisatie, ritmegevoel en –kennis (door ook soms zelf kleine percussie te bespelen) en zang.

 

Neem voor deelname aan de verdiepingsles vooraf contact op met ons op.

 

Cursusprijs dansers: € 135,- (9 lessen + feest).

Cursusprijs percussionisten: € 90,- (9 lessen + feest).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korting:

Proefles: eenmalig  1 les voor € 10,-

Studenten- en U-paskorting: € 15,- op hele cursus

 

Bij aanmelding voor 2 (of meer) danscursussen binnen één blok: € 60,- korting per extra cursus.
Meld je je aan voor één dans én één djembécursus in hetzelfde blok: € 45,- korting.

 

Aanmelden: Inschrijven doe je per blok, contant betalen tijdens de 1e les van het blok. Mail je naam, adres, telefoonnummer en de naam van de les en blok naar info@foretsacree.nl

Meld je aan, ook als je een proefles (€ 10,00) wil komen doen, we hebben beperkte capaciteit in de zaal.